Bijbaan of stage

Veel jongeren hebben moeite om een stageplek of bijbaan te vinden. Geen ervaring om op je cv te zetten, geen mensen die als kruiwagen fungeren, geen ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken. Jongerenwerkers van Jou zien dagelijks tot wat voor gevolgen dit kan leiden: opleiding niet af kunnen maken, op andere (criminele) manieren aan het geld komen, verveling, gevoelens van uitsluiting, negatieve identiteitsvorming, et cetera.

De jobcoaches van JoU helpen om die barrières weg te nemen en wel kans te maken op de arbeidsmarkt.

JobMatch, zo heet het project van JoU om jongeren te helpen aan een bijbaan of stageplek. De jobcoaches hebben contacten bij grote werkgevers zoals HEMA, Albert Heijn, Jumbo, TNT, Randstad XL en Kruidvat. Ze geven jongeren tips over hoe zij een sollicitatiebrief kunnen schrijven en oefenen sollicitatiegesprekken. Hoe kun je je presenteren? Hoe geef je een goede hand? Wat voor effect heeft het op de ander als je onderuitgezakt zit en je petje ophoudt?

Zo kunnen jongeren zich presenteren en zich van hun beste kant laten zien.  JobMatch werkt in de wijken Zuidwest, Noordwest en Overvecht.