AD Utrechts Nieuwsblad doet eenzijdig verslag van dialoog in Overvecht

20 februari 2017

170220-jou-flyer-jongerendebat.jpg

Bondgenoten Utrecht hield zondagavond 19 februari een succesvolle bijeenkomst met jongeren en organisaties in de wijk Overvecht. Laat je horen!, was de oproep. En dat deden de jongeren dan ook; er waren zo’n honderd jongeren. Een grote opkomst voor een bijeenkomst als deze.

Goed gesprek

Er was een goed gesprek over racisme, identiteit, discriminatie, werk, inkomen en respect. JoU, jongerenwerk Utrecht, ondersteunde de bijeenkomst en stimuleerde jongeren om aan deze dialoog mee te doen. “Moe maar voldaan na de succesvolle #jongeren #dialoog #bondgenoten #versnelling,” twittert sociaal makelaar Hind Dhassi na afloop. Veel partijen die dagelijks werken aan leefbaarheid in Overvecht, waren aanwezig: buurtvaders, politie, jongerenwerk, sociaal makelaars, wijkbureau en gemeente.

Blauwe jas

In het AD Utrechts Nieuwsblad staat een nieuwsartikel naar aanleiding van de bijeenkomst. Jongerenwerkers luiden de noodklok, zo meldt verslaggever Bernie van Unen. De vele projecten, programma’s en hulpverleners zouden amper de groep bereiken die voor de meeste problemen zorgt. “De jochies van tien, elf, twaalf jaar zijn aan het ontsporen,” aldus Rachid, een buurtbewoner die vanwege zijn blauwe jas door de verslaggever werd aangezien voor een jongerenwerker van JoU.

Samenwerking

JoU werkt dagelijks in Overvecht, jongerenwerkers hebben veel contact met jongeren en ouders en kennen ook broertjes en zusjes in een gezin. Juist om te voorkomen dat jongeren tussen 10 en 14 jaar ontsporen, is er steeds meer samenwerking tussen kinderwerk / tienerwerk en jongerenwerk.  We sluiten onze ogen echt niet voor de problemen, zoals lezers van het AD Utrechts Nieuwsblad ook hebben kunnen lezen in de serie Marokkanen in Overvecht, van verslaggever Yelle Tieleman. Het verslag van de bijeenkomst van gisteravond doet echter geen recht aan de respectvolle wijze waarop lastige thema’s tijdens de dialoogbijeenkomst op 19 februari zijn besproken.

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht