Burgemeester Van Zanen opent nieuwe Bus

15 december 2016

161214-jou-bus-openingvanzanen.jpg

Woensdagavond, 20.00 uur. De JoU-bus staat geparkeerd naast het gebouw van de Rijksmunt aan de Leidseweg. In de bus vrolijke vlaggetjes en kunstbloemen, wat jongerenwerkers en een handvol meiden. Voor de ingang van de bus ligt de rode loper al uit, voor burgemeester Jan van Zanen die de bus zo officieel zal openen.

De meiden zijn voor het eerst in de Bus, maar willen er vaker terugkeren. “We willen deze Bus vaker inzetten voor meiden,” vertelt Faz Mir, die namens JoU de inzet van de JoU-bussen coördineert. “Meiden hebben ook een eigen plek nodig, om elkaar te ontmoeten. Een veilige plek waar ze onder elkaar zijn. Want problematiek bij meiden is vaak niet zo zichtbaar als bij jongens, maar het is er wel.”

Aandacht

De meiden komen nu bij meidenwerker Hibat Ghazlane in de JoU-ruimte aan het Herderplein  in Oog in Al. Een plek waar je jezelf kunt zijn is heel belangrijk, leggen ze de burgemeester uit. “De aandacht gaat vaak naar jongens, omdat zij de meeste overlast veroorzaken. Zo worden ze eigenlijk beloond voor slecht gedrag. Terwijl meiden ook aandacht nodig hebben.” Om die reden is meidenwerk al een jaar of vijf speerpunt van JoU, en is meidenwerk een goed ontwikkeld specialisme binnen het jongerenwerk.

“Een hartstikke leuk initiatief,” vindt de burgemeester De Bus. “Het is een grote eer om deze Bus te mogen openen.”

 

Terug naar nieuwsoverzicht