2019-04-16 14:12:54

JoU-congres over wereld van jongeren drukbezocht

Ruim 200 professionals die in hun werk met jongeren te maken hebben bezochten eind januari het congres ‘Welkom in de wereld van jongeren’, dat werd aangeboden door JoU. De deelnemers doken in de wereld van jongeren tijdens twee workshopsrondes, inhoudelijk variërend van de online leefwereld van jongeren en seksualiteit tot thema’s als opvoeden, conflicten oplossen en multicultureel vakmanschap.

IMG_1320 kl.jpgOok rondom de workshops stonden jongeren centraal. Rapster Danytha trad op met haar zelfgeschreven rap ‘Jong en onzeker’ en van HU-studenten kregen de deelnemers een ‘lachgas-gadget’. Hoogleraar pedagogiek Micha de Winter sprak over hoop en perspectief en spoorde opvoeders aan om tegengas aan jongeren te bieden. De dag werd afgesloten door wethouder Victor Everhardt die daarbij het woord gaf aan de aanwezige jongeren. “Wat fijn dat er naar ons is geluisterd en er positief naar jongeren is gekeken vandaag,” liet een van hen horen.

JoU hoopt dat alle aanwezigen hun (opvoed)werk met en reflectievermogen ten aanzien van jongeren hebben versterkt; dan is het doel van deze dag behaald. Hartelijk dank aan alle betrokkenen en deelnemers!

Lees ook het verslag dat Stadsblad Utrecht maakte van de dag

 

Hoe kijken jongeren zelf aan tegen puberteit en opvoeden? Ze vertellen het in dit filmpje van Jong030 dat op het congres werd vertoond:

Terug naar nieuwsoverzicht