Creativiteit, verf en vriendschap spatten er vanaf

16 augustus 2017


Tijdens de zomerdagen was het weer tijd voor zomeractiviteiten. Naast de BBQ’s en spelletjesdagen die team BNO heeft bedacht en uitgevoerd, was er ook tijd voor creativiteit. Een vernieuwende workshop over graffiti en schilderen in buurthuis de Leeuw, oftewel, point ’n paint.

Marijn de Koning

In samenwerking met graffiti-artiest Marijn de Koning is de middag vol gespoten met verf. Spuitbussen, kwasten, verfrollers, acrylverf, stofmaskers en canvasdoeken van verschillende formaten. Dit in combinatie met de eindeloze fantasie en ongeremdheid van de jeugd maakte een fantastische, actieve en gezellige middag.

Hip hop
Het begon met een korte film over New York in de jaren '60. Daar zagen jongeren de opkomst van onder andere hip hop, breakdancing en graffiti! Daarna gingen alle deelnemers aan de slag met potlood en A4 papier. Al hun ideeën werden geschetst onder de begeleiding van Marijn de Koning en het JOU team.

Schetsen
Als de deelnemers klaar waren met hun schetsen, dan konden ze beginnen met schetsten op hun canvas doeken. Eenmaal klaar begonnen ze met het spuiten en verven van hun kunstwerken. Daar kwamen de meesten erachter dat een lijntje met een spuitbus zetten net iets moeilijker is dan met een potlood of pen.

Vriendschappen
 Uiteindelijk werden voorbedachte ideeën onbedoeld omgetoverd tot nieuwe ideeën. Er werd hard gewerkt zonder dat het voelde als werk. Het was gezellig! Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en ook nieuw talenten ontdekt! Als laatste mochten de deelnemers op een groot doek, van cellofaan wat om een paar palen heen was gewikkeld, spuiten alsof ze echt op een muur aan het spuiten waren.

 

Uiteindelijk heeft iedereen zijn of haar kunstwerk meegenomen en Stichting JOU heeft weer een activiteit die zeker terug gaat komen!