2018-01-08 16:09:56

JoU zoekt nieuwe collega's

Heb jij hart voor jongeren? Dan is een baan bij JoU misschien wat voor jou. JoU, Jongerenwerk Utrecht is op zoek naar kandidaten voor de vacature van

Jongerenwerker

Er is ruimte voor vijf nieuwe collega’s, voor een dienstverband van 28 tot 32 uur per week. Ook zoeken we mensen voor ziektevervanging.

Het gaat om de volgende specialismen:
•    jongerenwerker voor meiden (v)
•    jongerenwerker in de wijk (m/v)
•    jongerenwerker in een stedelijk team (m/v)
•    jongerenwerker / individueel begeleider (m/v)

Wat doe je bij JoU?

Als jongerenwerker bij JoU stimuleer je groepen en individuele jongeren (12-23 jaar) om op een positieve manier hun tijd te besteden en te werken aan hun toekomst. Je geeft ze een veilige plek door middel van activiteiten en coaching. Je werkt altijd pedagogisch en cultuursensitief aan hun ontwikkeling: je biedt ruimte en geeft grenzen aan, sluit aan bij hun leefwereld. Je bent waar jongeren zijn: op straat, op school, online, thuis, bij samenwerkingspartners. Bij JoU heb je ongeveer 70 collega’s en werk je in de stad Utrecht.

Herken je jezelf in dit profiel?

Je beweegt je gemakkelijk in de leefwereld van jongeren. Je stapt op ze af, ook in de avonduren. Je gebruikt ook sociale media voor je contacten met jongeren en hun omgeving. Je hebt kennis van de ontwikkeling van jongeren, de risico’s die ze lopen en kijkt met een open blik naar andere culturen. Je werkt volgens de regels van JoU, maar bent niet bang om eigen initiatief te nemen of buiten de kaders te denken. Je gaat het gesprek aan met allerlei mensen in de wijk; jongeren, ouders, ondernemers, hulpverleners, ambtenaren op het wijkbureau. Je weet wat je wilt bereiken en werkt daar stap voor stap naartoe. Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau maar staat ook open voor verdere (bij) scholing.

Wat mag je verwachten van JoU?

JoU is een jonge organisatie, dynamisch en in ontwikkeling. Als jongerenwerker in een grote stad als Utrecht heb je een uitdagende werkomgeving. We bieden je bagage in de vorm van scholing, deskundigheid, kennisoverdracht en intervisie. Samen verantwoordelijk is voor ons een kernbegrip. We bieden ruimte voor eigen initiatief en vragen jongerenwerkers regelmatig om mee te denken over vernieuwingen en verbeteringen in het jongerenwerk. Ook zijn er desgewenst mogelijkheden voor veranderingen in taken of werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden in eerste instantie een contract voor een halfjaar. Bij gebleken geschiktheid kan dat worden omgezet in een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de CAO Sociaal Werk, het pensioenfonds PFZW en aanvullende regelingen van JoU. In geval van een contract in kader van ziektevervanging is het contract in principe voor de duur van het ziekteverlof.

Solliciteren?

De sollicitatietermijn is op 24 januari 2018 gesloten.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht