Sportevent op Cruyff Court Marco Pololaan goed geslaagd

11 mei 2017

sportevent-cruyff-court-marco-pololaan.jpg

Woensdag 3 mei sloegen een aantal organisaties in de Utrechtse wijk Kanaleneiland de handen ineen en boden ze een gezamenlijke sportactiviteit aan waar heel veel kinderen plezier aan beleefden.

Een goed voorbeeld van samenwerking tussen verschillende organisaties uit de wijk, waaronder Stichting JoU, Harten voor Sport, DOENJA Dienstverlening, Leger des Heils, Cultuurhuis Kanaleneiland, sportverenigingen als Zwaluwen Utrecht 1911, Cangeroes en FDC Centre om mensen in beweging te krijgen.

In beweging

“Wijkbewoners ontmoeten elkaar, zien organisaties samenwerken en komen letterlijk in beweging. Verder is het voor ons allemaal goed en vooral ook leuk om iets samen neer te zetten en heel letterlijk de handen ineen te slaan”, geven Ans Dupont en Roberto Cancian aan. Als mede-organisatoren zagen ze dat er genoeg gebeurde op het plein. PM-Dance verzorgde danslessen, kinderen konden een balletje hooghouden bij ‘Keepie Up’ en ook de JoU bus van het Jongerenwerk en de bus van het Leger des Heils werden goed bezocht.

De 23-jarige Ikram El Ghezaoui en de 24-jarige Siham Mouna waren als vrijwilligers namens het JoU actief in de Ladies Lounge. “Een heel leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Er zijn veel kinderen op afgekomen en dat was de bedoeling van deze activiteit”, zegt Ikram. “Dit is een goed initiatief wat zeker in alle wijken goed aan zou slaan”, vindt Siham. De vrijwilligsters legden zitzakken neer en boden gezonde drankjes aan en ondertussen werden de activiteiten in de wijk gedeeld met de jongeren.

Op het Cruyff Court in de Marco Pololaan werden die activiteiten al uitgevoerd, van een zeskamp, zaklopen, dansen, balletje hooghouden tot oud Hollandse spelen. In de tussentijd konden ouders genieten van een kopje koffie of thee dat werd aangeboden.

Naar FC Utrecht

Om het bewegen en de gezonde voeding aan te moedigen gaf FC Utrecht twee keer twee kaarten weg, voor de komende play-off wedstrijd, aan de jongeren die het goede aantal wisten te raden van de schaal met kerstomaatjes. Het waren er uiteindelijk 364 waarvan na afloop de helft al werd opgegeten. De twee winnaars zullen samen met een ouder en/of verzorger op zaterdag 20 mei aanstaande richting Stadion Galgenwaard gaan voor de wedstrijd. Namens JoU zal dit ook ondersteund en begeleid worden.

Al met al een zeer geslaagde vakantieactiviteit die zeker een vervolg zal krijgen.  

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht