In het stadion

Jongerenwerk in het stadion

Voetbal is emotie en als voetbalsupporter mag je helemaal uit je dak gaan tijdens een wedstrijd. Voluit meeleven is goed, maar wel op een positieve manier. Het voetbalstadion is geen plek om te discrimineren of je frustraties te botvieren. Om de sfeer in het stadion te verbeteren, werken FC Utrecht en JoU (Jongerenwerk Utrecht) sinds eind 2016 samen in het stadion. Jongerenwerkers leggen contact met supporters, stimuleren positief gedrag en leiden desgewenst toe naar individuele hulpverlening. Bij dit project zijn medio 2017 al 95 jongeren aangesloten.

Voor JoU is jongerenwerk in het stadion een manier om nieuwe jongeren te leren kennen en hen te verbinden met activiteiten en hulp elders in de stad. Voor FC Utrecht is het een manier om dichterbij de (jongere) supporters te komen, zodat wij nog beter te weten komen wat er leeft én wat de  behoeftes zijn.

Het sfeerteam van FC Utrecht staat elke thuiswedstrijd klaar door middel van zang, vlaggen, spandoeken, banners en grootse acties om de sfeer in het stadion te verhogen. Dit wordt ondersteund door de jongerenwerker. Bij Jongerenwerk in het stadion werkt JoU ook samen met Anne Frank Stichting, die jongeren door een educatieve game laat merken hoe een ogenschijnlijk onschuldig rijmpje bij een ander aankomt.